Search Our Site

images/iacf1.jpg
 

Spoznaj našo Akademijo

Evropsko šahovsko akademijo, Zavod za razvoj kreativnega mišljenja Maribor, sva ustanovila prijatelja, slovenska šahovska velemojstra Adrijan Mihaljčišin in Georg Mohr.
Preberi več

Kontaktiraj nas še danes

EVROPSKA ŠAHOVSKA AKADEMIJA / Zavod za razvoj kreativnega mišljenja Maribor 

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenija +386 (40) 834 432

office@european-chessacademy.com 

Izobraževanje trenerjev in učiteljev


Evropska šahovska akademija ponuja različne izobraževalne strokovne seminarje za šahovske trenerje in učitelje. 
Read More
 

Šahovski trening


Evropska šahovska akademija vam ponuja številne možnosti treniranja v živo ali na daljavo, s pomočjo najmodernejših in najnovejših spletnih orodij. 
Read More
 

Organizacija dogodkov


Evropska šahovska akademija ima velike izkušnje z organizacijo mednarodnih dogodkov. 
Read More
 

Evgenij Ušakov


Evropska šahovska akademija ponosno oznanja podpis pogodbe z znanim šahovskim mecenom Evgenijem Ušakovom. 
Read More
 
 
 
 

Poletni šahovski kamp 2019

Maribor, 22-28. junij 2019 Fantastične šahovske počitnice! Otroci z vsega sveta! Vrhunski šahisti, prvaki! Vrhunski trenerji! Za šah, zabavo in šport poskrbljeno! Študirajte šah z najboljšimi! Izlet v Zagreb! Zvezdniki z vsega sveta! Gari Kasparov! Naj sanje postanejo resničnost!
PREDAVATELJI - Sloviti trenerji. Velemojstri, Starejši trenerji pri FIDE: Aršak Petrosjan (reference: Peter Leko, Armenija), Aleksander Beljavski (reference: Gari Kasparov, Maxime Vachier-Lagrave, Aleksander Morozevič, sestre Muzičuk), Adrijan Mihaljčišin (reference: Anatolij Karpov, sestre Polgar), Aleksander Sulipa (reference: Vasilij Ivančuk, Ukrajina) in asistenti – vodilni slovenski trenerji. Gostje presenečenja.

Spremljajte nas na http://european-chessacademy.com/
 

top14

Evropska šahovska akademija ima velike izkušnje z organizacijo mednarodnih dogodkov. V Akademiji smo zbrani izkušeni organizatorji, ki smo v preteklosti organizirali mnoge odmevne dogodke:

• Svetovno mladinsko prvenstvo 2012
• Evropski klubski pokal 2011
• Evropsko ekipno veteransko prvenstvo 2011
• Evropsko ekipno prvenstvo U18 2013
• Svetovno veteransko prvenstvo 2018

V letu 2019 bomo organizirali številna državna prvenstva, spektakularni dvoboj med ekipama OLD STARS RUSSIA in OLD STARS EVROPSKA ŠAHOVSKA AKADEMIJA (junij 2019), spektakularni študentski turnir, 20. aprila v Kopru (v soorganizaciji s Primorsko Univerzo in GMU Lomonosov iz Moskve).

Predvsem pa se bomo pripravljali za dve veliki tekmovanji, ki jih bomo organizirali v prihodnjih letih: Evropsko člansko prvenstvo leta 2020 in Evropsko ekipno člansko prvenstvo leta 2021..

Zaupajte nam. Spremljajte naše aktivnosti.

187 Dogodkov
296 Sodelavcev
418 Projektov
9,368 Delovnih ur
 
Savielly Tartakower poljsko-francoski šahovski velemojster “Vse napake so že na šahovnici, čakajoč, da bodo narejene.”
 
David Jonovič Bronštejn šahovski velemojster Na simultankah igrajo velemojstri običajno vse partije z belimi figurami. Izjema je bil David Bronštejn, ki je svojim nasprotnikom dovoljeval, da so si sami izbirali barvo figur. Nekoč je igral simultanko v angleškem parlamentu. Znova je dovolil izbiro figur in vseh dvajset angleških parlamentarcev si je izbralo bele figure! "Redek primer soglasja v angleškem parlamentu!" je skušal biti duhovit Bronštejn. "In to še na pobudo ruskega državljana," mu odvrne neki gledalec. Bronštejn je simultanko dobil z 20:0.
 
GM Adrijan Mihaljčišin Strokovni direktor Evropske šahovske akademije »Obstaja ogromno imenitnih šahovskih knjig. Denimo Botvinnikove Analiticheskie raboty ali Fischerjeva Best games. A moja najljubša je Keresova knjiga »100 partij«. To je moja prva šahovska knjiga, darilo moje babice ob Miklavžu leta 1966, Raven Keresovih komentarjev v tej knjigi je neprekosljiv.«
 
GM David Navaraćeški šahovski velemojster»Najboljši šahist na svetu je Magnus Carlsen. Zakaj? Preprosto zato, ker najboljše med vsemi igra v enakih položajih.«
 
IM Ekaterina Atalik rusko-turška šahovska velemojstrica »Najboljši šahist vseh časov je Jose Raul Capablanca. In ne le najboljši, tudi najbolj eleganten med vsemi!«
 

Preprosti koraki do uspeha v šahu

Let’s start making your chess success today
1. Študiraj klasiko Vso potrebno znanje je tam!
2. Rešuj taktične vaje Tehnika pravilnega računanja je najpomembnejša v šahu!
3. Analiziraj svoje partije in izboljšaj svojo igro Zelo pomembno je spoznati svoje napake, jih odpravljati ter doumeti, kako je treba v posameznih položajih igrati!
 

European Chess Academy

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenia +386 (40) 834 432