Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search Our Site

20180318 results eca playersČlani Evropske šahovske akademije so bili v zadnjem času zelo aktivni:

Teja Vidic osvojila drugi bal za mednarodno mojstrico

Aktualna državna prvakinja, Teja Vidic, je odlično odigrala turnir v avstrijskem Gradcu. Končni rezultat je bil dovolj za osvojitev drugega bala za mednarodno mojstrico in novih 16 ratinških točk. Teja je na turnirju igrala z nekaterimi odličnimi igralci (GM Nevedniči, GM Hjartarson, GM Sočko Monika). S slednjo je uspela iztržiti remi. Njene rezultate si lahko podrobneje ogledate na naslednji povezavi:

http://chess-results.com/tnr300722.aspx?lan=1&art=9&fed=SLO&flag=30&snr=73

20180223 teja vidicEvropska šahovska akademija tokrat predstavlja aktualno slovensko člansko državno prvakinjo in članico ženske državne reprezentance – Tejo Vidic. Teja, ki bo letos dopolnila 20 let, se je rodila v Ljubljani. Trenutno ima naziv ženske FIDE mojstrice. S šahom se je seznanila v drugem razredu osnovne šole, ko je začela obiskovati šahovski krožek skupaj s prijateljicami. Pravi, da je po začetnih porazih nad kraljevsko igro skoraj obupala, a je kljub temu vztrajala naprej, njeno navdušenje nad igro pa se je krepilo. 

V mladinskih kategorijah se je Teja redno uvrščala med najboljše tri, v lanskem letu pa je osvojila naslov državne prvakinje med članicami. V letu 2017 je osvojila tudi svojo prvo normo za mednarodno mojstrico. 

Teja svoje šahovsko udejstvovanje odlično kombinira s šolanjem. Srednjo šolo je zaključila kot zlata maturantka, trenutno pa obiskuje Medicinsko fakulteto. Kljub zahtevnem študiju si želi, da bi ji čim več časa ostalo za treninge in tekmovanja. Njen veliki cilj je, da postane velemojstrica. 

Teji želimo še veliko uspehov v prihodnje. Pri Evropski šahovski akademiji ji bomo nudili tudi vso podporo pri uresničevanju zadanih ciljev!

20180211 jan marnEvropska šahovska akademija s ponosom predstavlja še enega perspektivnega mladega šahista – Jana Marna.

Štirinajstletni Jan Marn je rojen Ljubljančan. Šah je začel igrati doma, ko je imel komaj pet let, s šestimi pa se je že udeležil svojega prvega šahovskega turnirja. Že od leta 2012 dalje se redno udeležuje državnih prvenstev in pogosto sodeluje tudi na turnirjih v tujini. Od leta 2012 je bil član šahovskega kluba ŠK Komenda, z letom 2018 pa je z veseljem sprejel ponudbo ŽŠK Maribor in se pridružil temu uglednemu slovenskemu klubu.

Upamo, da bo Jan s pomočjo Evropske šahovske akademije dosegel še boljše šahovske rezultate!

Nekaj vidnejših posamičnih rezultatov:

European Chess Academy

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenia +386 (40) 834 432

Zadnje novice

Priljubljeni članki