Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search Our Site

20180223 teja vidicEvropska šahovska akademija tokrat predstavlja aktualno slovensko člansko državno prvakinjo in članico ženske državne reprezentance – Tejo Vidic. Teja, ki bo letos dopolnila 20 let, se je rodila v Ljubljani. Trenutno ima naziv ženske FIDE mojstrice. S šahom se je seznanila v drugem razredu osnovne šole, ko je začela obiskovati šahovski krožek skupaj s prijateljicami. Pravi, da je po začetnih porazih nad kraljevsko igro skoraj obupala, a je kljub temu vztrajala naprej, njeno navdušenje nad igro pa se je krepilo. 

V mladinskih kategorijah se je Teja redno uvrščala med najboljše tri, v lanskem letu pa je osvojila naslov državne prvakinje med članicami. V letu 2017 je osvojila tudi svojo prvo normo za mednarodno mojstrico. 

Teja svoje šahovsko udejstvovanje odlično kombinira s šolanjem. Srednjo šolo je zaključila kot zlata maturantka, trenutno pa obiskuje Medicinsko fakulteto. Kljub zahtevnem študiju si želi, da bi ji čim več časa ostalo za treninge in tekmovanja. Njen veliki cilj je, da postane velemojstrica. 

Teji želimo še veliko uspehov v prihodnje. Pri Evropski šahovski akademiji ji bomo nudili tudi vso podporo pri uresničevanju zadanih ciljev!

Vidnejši dosežki:

Tekmovanje Leto Uvrstitev
Mladinska državna prvenstva – različne kategorije   1-krat 1. mesto
7-krat 2. mesto
1-krat 3. mesto
Evropsko mladinsko prvenstvo – G16 2014 13. mesto
Evropsko mladinsko prvenstvo – G18 2015 11. mesto
Državno prvenstvo – članice 2016 2. mesto
Evropsko mladinsko prvenstvo – G18 2016 7. mesto
Državno prvenstvo - članice 2017 1. mesto

  ------------------------------

 

European Chess Academy

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenia +386 (40) 834 432