Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search Our Site

images/iacf2.jpg
 

Spoznaj našo Akademijo

Evropsko šahovsko akademijo, Zavod za razvoj kreativnega mišljenja Maribor, sva ustanovila prijatelja, slovenska šahovska velemojstra Adrijan Mihaljčišin in Georg Mohr.
Preberi več

Kontaktiraj nas še danes

EVROPSKA ŠAHOVSKA AKADEMIJA / Zavod za razvoj kreativnega mišljenja Maribor 

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenija +386 (40) 834 432

office@european-chessacademy.com 

Izobraževanje trenerjev in učiteljev


Evropska šahovska akademija ponuja različne izobraževalne strokovne seminarje za šahovske trenerje in učitelje. 
Read More
 

Šahovski trening


Evropska šahovska akademija vam ponuja številne možnosti treniranja v živo ali na daljavo, s pomočjo najmodernejših in najnovejših spletnih orodij. 
Read More
 

Organizacija dogodkov


Evropska šahovska akademija ima velike izkušnje z organizacijo mednarodnih dogodkov. 
Read More
 

Evgenij Ušakov


Evropska šahovska akademija ponosno oznanja podpis pogodbe z znanim šahovskim mecenom Evgenijem Ušakovom. 
Read More
 
 
 
 

28. Svetovno veteransko prvenstvo

Bled, 17-30. november 2018 Bled – eno od najbolj šahovskih mest na svetu, se vrača na veliko šahovsko sceno. Po nekajletnem odmoru bo novembra na obalah čudovitega jezera Svetovno veteransko prvenstvo, festival šahistov v tretjem življenjskem obdobju, ki bodo tekmovali v štirih kategorijah.
Bled se ponaša z neverjetno šahovsko tradicijo. Šahovski turnirji se tam vrstijo že vse od leta 1931, ta je šahirala večina svetovnih šahovskih prvakov.
Prestižni naslovi, lepe nagrade, stari prijatelji, predvsem pa čudovito prizorišče bodo na Svetovno veteransko prvenstvo na Bledu privabili številne šahiste z vseh kontinentov in številnih držav.
Spremljajte nas na http://wscc2018.european-chessacademy.com/
 

Zaupajte nam. Spremljajte naše aktivnosti.

179 Dogodkov
260 Sodelavcev
390 Projektov
6,824 Delovnih ur
 
Savielly Tartakower poljsko-francoski šahovski velemojster “Vse napake so že na šahovnici, čakajoč, da bodo narejene.”
 
David Jonovič Bronštejn šahovski velemojster Na simultankah igrajo velemojstri običajno vse partije z belimi figurami. Izjema je bil David Bronštejn, ki je svojim nasprotnikom dovoljeval, da so si sami izbirali barvo figur. Nekoč je igral simultanko v angleškem parlamentu. Znova je dovolil izbiro figur in vseh dvajset angleških parlamentarcev si je izbralo bele figure! "Redek primer soglasja v angleškem parlamentu!" je skušal biti duhovit Bronštejn. "In to še na pobudo ruskega državljana," mu odvrne neki gledalec. Bronštejn je simultanko dobil z 20:0.
 
GM Adrijan Mihaljčišin Strokovni direktor Evropske šahovske akademije »Obstaja ogromno imenitnih šahovskih knjig. Denimo Botvinnikove Analiticheskie raboty ali Fischerjeva Best games. A moja najljubša je Keresova knjiga »100 partij«. To je moja prva šahovska knjiga, darilo moje babice ob Miklavžu leta 1966, Raven Keresovih komentarjev v tej knjigi je neprekosljiv.«
 
GM David Navaraćeški šahovski velemojster»Najboljši šahist na svetu je Magnus Carlsen. Zakaj? Preprosto zato, ker najboljše med vsemi igra v enakih položajih.«
 
IM Ekaterina Atalik rusko-turška šahovska velemojstrica »Najboljši šahist vseh časov je Jose Raul Capablanca. In ne le najboljši, tudi najbolj eleganten med vsemi!«
 

Preprosti koraki do uspeha v šahu

Let’s start making your chess success today
1. Študiraj klasiko Vso potrebno znanje je tam!
2. Rešuj taktične vaje Tehnika pravilnega računanja je najpomembnejša v šahu!
3. Analiziraj svoje partije in izboljšaj svojo igro Zelo pomembno je spoznati svoje napake, jih odpravljati ter doumeti, kako je treba v posameznih položajih igrati!
 

European Chess Academy

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenia +386 (40) 834 432